Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Parlamenti demokrácia
  2013-02-15 19:14:00, péntek
 
 
Parlamenti demokrácia

A nagynak mondott francia forradalom óta van politikai baloldal, és a vele szemben elhelyezkedő jobboldal . Előtte a királyság intézménye uralta Európa államait . A feudalizmus dualista erőmegosztása az egyház és a király között, sikeres volt egészen addig, amíg a politika bele nem avatkozott az egyes országok irányításába, titkosított forradalmak útján . Angol forradalomról beszélünk, amikor Cromwell Olivér farvizén visszajuthattak bankárjaink a szigetországba . Miután lefejeztették a Stuart-házi királyt IV.Károly királyt, egy új vérvonal jelent meg a színen Wilmos, a narancsszínű személyében, aki egy hollandiai szefárd családból származott, s azok támogatásával nyerte el Anglia trónját .

Második forradalom a francia Bourbon házat fejezte le, s alkotta meg a parlamenti demokrácia aljas intézményét, ahol a jakobinusok háttérből irányították a dolgokat . Napóleon szerepéről óvatosan fogalmaznak, de ha belegondolunk abba, hogy Hitlerrel egy napon emlegetik őt, az azt jelenti, hogy katonai pályafutásának sikerei után, felismerte Franciaország valódi ellenségeit, akik titkos társaságokban szövetkeztek mindenki ellen, akik a régi rendszer arisztokráciájához tartoztak . Amikor császárrá koronáztatta magát, és elindult a véreskezű fekete kalapos jakobinusok után, akkor először a németekkel, majd az osztrákokkal, s a végén az oroszokkal találta magát szemben, akik végül győzedelmeskedtek felette .

A Háború és a béke Pierre-je mint szabadkőműves találkozik Borogyínó alatt a francia sereggel, életre-halálra menő viadalban, ahol végül is, az orosz tél győzedelmeskedett . Csajkovszkij Péter zeneszerző egyik kiváló művében, Az ezernyolcszáztizenkettő nyitányban megemlékezik erről a döntő csatáról, ami végül Napóleon hatalmának a végét is jelentette egyben . A lipcsei népek csatája csak megerősítette a korábbi győzelmet, majd Waterloo alatt végső vereséget szenvedett a nagyreményű császár . Alúlmaradt a világot fenyegető, megvilágosodott szabadkőműves testvériséggel szemben . Ebből a küzdelemből került ki győztesen a londoni Nathan Rotschield báró, aki hamis hírekkel félretájékoztatta, a mai Bruxelles melleti csata végkimenetelét . Így fillérekért szerezhette meg az Angol Bank részvényeit, a bank feletti egyeduralmat, ami Anglia meghódítását jelentette egyben .

A romantikus emlékű 1848-as forradalmak sora követte a megszervezett lázadásokat, aminek a végén nemzetiségeink hátbatámadták Magyarországot . Ebben a korban játszódik Victor Hugó Nyomorultak című regénye, amit rengetegszer megfilmesítettek már, s meg is fognak még többször is biztosan, a forradalmi eszme dicsőítésére . A Párizsi Kommün 1871-ben megalapozta a jövőbeni német-francia ellentéteket, amelyek mind a mai napig tartanak Elzász-Lotharingia miatt . A XIX-ik század Európája a kereszténység utáni nacionalizmusok etnikai konfliktusait élte . Ekkor alakult meg az egységes Németország, és Olaszország, az Osztrák-Magyar Monarchia mellé, ami Habsbourg Birodalomként működött abban az időben .

Az aknamunka netovábbját jelentette a kazárok oroszországi szervezkedése, akik 1905-ben már majd, hogy nem hatalomra kerültek . Bár megalakították a parlamenti demokrácia első kezdeményezéseit, de a cárt nem sikerült elmozdítaniuk a helyéről egészen 1917-ig . Német-orosz-japán tengely kiépítésén fáradoztak Európa és Ázsia vezető hatalmai, amikor puccsot hajtottak végre az orosz cár ellen .

Eszközeikben egyedülállóan brutálisak voltak, ami példát mutathat azoknak, akik fel szeretnék számolni ennek a képtelen pénzoligarchiának is a hatalmát, mert békésen nem megy . Hátbatámadták a kivéreztetett cári birodalmat, akikkel szemben támogatták a németeket egészen addig, amíg a forradalmárok el nem indultak, s akkor a Lusitania hajó elsüllyesztésének űrügyén hadat üzent Amerika Németországnak . Pedig a németek felszólították az USA vezetését, hogy ne jöjjön ki a hajó a kikötőből, tudják hogy fegyvereket szállít Angliának, s azonnal el fogják süllyeszteni . Kijött . Elsüllyedt . A többi már történelem .

A Nagy Háború alaposan kivéreztette Európát, ahol belső betegség tünetei is jelentkeztek a legyengült szervezetekben, a spanyol nátha pusztításai után . Mint egy megbeszélt jelre előkerültek a föld alól azok a rendbontó erők, anarchista csoportok, akik szervezetten megtámadták a háborúban legyengült országokat . Kikiáltották a köztársaságot, miután orvul meggyilkolták Tisza Istvánt a magyar miniszterelnököt, majd miután lefegyverezték a frontról hazatérő katonákat, átadták a hatalmat a Kun Béla vezette kommunistáknak . 133 nap múlva sikerült elkergetni őket, de a párizsi béketárgyalásokra nagyon rossz hatással volt . Nekik köszönhetjük Trianont, mert azt gondolták, hogy nálunk is győzedelmeskedett a kommunizmus, és megijedtek ettől . Horthy megszervezte a hadsereg maradékát, majd elzavarta a rendbontókat, akiknek a vezetője repülőgépén Bécs felé távozott .

Németországban is hasonló helyzet uralkodott, mint Magyarországon . Ott is hatalomra kerültek a kommunisták egy rövid ideig, amíg le nem verte őket a katonák maradéka . Róza Luxembourg, Karl Liebknecht és Kurt Eisner vezette forradalom meghiúsult ugyan, de a Weimar-i birodalom parlamentári demokráciáján alapuló rendszere még fennmaradt egészen 1933-ig, amikor már olyan mélyszegénységbe került miattuk Németország, hogy óriási fölénnyel megválasztották maguknak Hitlert . Az ezt követő tizenkét év elképesztő fejlődést produkált a háborúban vesztes, kiszipolyozott országban, ahol bevezették a munkaalapú birodalmi márkát, figyelmen kívül hagyva ezáltal a győztes hatalmakat irányító pénzbirodalom fenyegetéseit .

1936-ban a kommunisták megint támadásba lendültek, ezúttal Spanyolország fővárosa ellen, amit sikerült elfoglalniuk . Az ellenük fellépni akaró Francó tábornok segítséget kért Mussolínitől és Hitlertől, hogy leverje a nemzetközi brigádokat . Véres harcokat követően sikerült csak kiverni őket Madridból, s ezzel megállították a bolsevizmus további terjedését . Hamarosan kezdődött a második világméretű háború, ami a kereszténység, és a zsidóarcú háttérhatalom között zajlott . Európa ellen vonult fel mindkét Európán kívüli birodalom, az istentelen Szovjetúnió, és a szabadkőműves Amerika, szövetségben partizánokkal, s a baloldali ellenállóknak nevezett, európai zsidókkal . Az olasz fasizmust, és a német nemzetiszocializmust leverték, majd Japánt atombombával megsemmisítették . Ennek nyomában olyan békefeltételeket köthettek velük, ami lehetővé tette az Új Világ megalapozását .

A kommunizmus redszerét lebontották ugyan, de nem tünt el teljesen, helyébe más néven, kicsit finomítva, megjelent a liberális demokrácia intézménye . A fejlettebb nyugati társadalmak életszinvonalát megnyirbálták, a volt szocialista országokat nem fejlesztették, így hamarosan megjelent a kétsebességes Európa, az EU . Amit a parlamentári demokrácia, vérben kifinomult módszereivel irányítanak .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megsemmisítették, mélyszegénységbe, miniszterelnököt, kezdeményezéseit, békefeltételeket, megfilmesítettek, megválasztották, visszajuthattak, nacionalizmusok, életszinvonalát, megvilágosodott, németországnak, szervezetekben, németországban, felszólították, magyarországon, kiszipolyozott, végkimenetelét, nemzetiségeink, magyarországot, kommunistáknak, testvériséggel, pályafutásának, lefegyverezték, megalakították, szigetországba, franciaország, társaságokban, hátbatámadták, megszervezett, megnyirbálták, meggyilkolták, köztársaságot, támogatásával, belegondolunk, háttérhatalom, nagynak mondott, vele szemben, királyság intézménye, feudalizmus dualista, király között, politika bele, egyes országok, színen Wilmos, narancsszínű személyében, hollandiai szefárd, francia Bourbon, parlamenti demokrácia, jakobinusok háttérből, napon emlegetik, régi rendszer, véreskezű fekete, Cromwell Olivér, Csajkovszkij Péter, Nathan Rotschield, Angol Bank, Victor Hugó Nyomorultak, Párizsi Kommün, Osztrák-Magyar Monarchia, Habsbourg Birodalomként, Amerika Németországnak, Nagy Háború, Tisza Istvánt, Róza Luxembourg, Karl Liebknecht, Kurt Eisner,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Próbálj meg ...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  Soha ne kedvezz...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Png fotel  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Örülök, hogy látlak!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Esti kép  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png virág  Facebookon kaptam  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Kellemes délutánt kívánok  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Fekete-erdő desszert  Szép estét  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Nagyon különös  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 20  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Reggel van  Bounty krémes  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Az engedelmesség miért nem vál... 
Bejegyzés Címkék
nagynak mondott, vele szemben, királyság intézménye, feudalizmus dualista, király között, politika bele, egyes országok, színen Wilmos, narancsszínű személyében, hollandiai szefárd, francia Bourbon, parlamenti demokrácia, jakobinusok háttérből, napon emlegetik, régi rendszer, véreskezű fekete, oroszokkal találta, béke Pierre-je, francia sereggel, döntő csatáról, lipcsei népek, korábbi győzelmet, nagyreményű császár, világot fenyegető, küzdelemből került, londoni Nathan, bank feletti, romantikus emlékű, megszervezett lázadásokat, végén nemzetiségeink, korban játszódik, forradalmi eszme, jövőbeni német-francia, kereszténység utáni, egységes Németország, aknamunka netovábbját, kazárok oroszországi, helyéről egészen, képtelen pénzoligarchiának, kivéreztetett cári, németeket egészen, németek felszólították, legyengült szervezetekben, spanyol nátha, megbeszélt jelre, föld alól, rendbontó erők, háborúban legyengült, magyar miniszterelnököt, frontról hazatérő, párizsi béketárgyalásokra, hadsereg maradékát, vezetője repülőgépén, rövid ideig, katonák maradéka, háborúban vesztes, munkaalapú birodalmi, győztes hatalmakat, kommunisták megint, ellenük fellépni, nemzetközi brigádokat, bolsevizmus további, második világméretű, zsidóarcú háttérhatalom, istentelen Szovjetúnió, szabadkőműves Amerika, baloldali ellenállóknak, olasz fasizmust, kommunizmus redszerét, liberális demokrácia, fejlettebb nyugati, volt szocialista, kétsebességes Európa, parlamentári demokrácia, megsemmisítették, mélyszegénységbe, miniszterelnököt, kezdeményezéseit, békefeltételeket, megfilmesítettek, megválasztották, visszajuthattak, nacionalizmusok, életszinvonalát, megvilágosodott, németországnak, szervezetekben, németországban, felszólították, magyarországon, kiszipolyozott, végkimenetelét, nemzetiségeink, magyarországot, kommunistáknak, testvériséggel, pályafutásának, lefegyverezték, megalakították, szigetországba, franciaország, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.